22-06   05-07   23-07   22-08   24-09   08-10   18-12   07-02-2004   22-02   02-05   10-05   WEER THUIS  

DE MOTOR EFFE VERVANGEN EN DAN VERTREKKEN!


Even nog een kleine klus: de motor. Vandaag, 30 mei, zijn Michel van Reewijk en ik zei de gek, begonnen de motor eruit te sleutelen, tegen het einde van de dag lag hij op de aanhanger . In de Zilver ligt een Indenor (peugeot) motor van 62PK.

Gelukkig bouwen wij het zelfde type motor in.

Maandag worden de maritieme delen overgebouwd op de nieuwe motor. Wij hopen deze klus eind van de week af te ronden.


Dan zijn wij er helemaal klaar voor, want de zee roept en wij kunnen moeilijk wachten.17 juni: Het is zo ver,


de motor snort er heerlijk op los. Even ombouwen was er niet bij, maar na wat zweet (veel te warm om de werken), tranen (van het lachen) en hulp is het ons gelukt. Het bestaande vliegwiel moest worden ingebouwd en kwam (natuurlijk) niet overeen met het huidige aanzet van de nieuwe motor: nieuwe gaten boren

en uitbalanceren. De bouten zijn M11 fijn, in heel Nederland niet te verkrijgen.

Dan maar laten draaien bij een goede vriend van ons: Joske bedankt. Dit was een kleine greep uit ons assortiment motoruitdagingen.

Natuurlijk wil ik Hans ook bedanken voor de MOTOR itself en de ruimte die wij tot onze beschikking kregen voor het knutselen. Bob, Michel, jullie ook bedankt voor je hulp en natuurlijk ook eenieder die wij hier vergeten zijn.


De planning: wij motoren naar Vlissingen, trekken daar de bouten nogmaals aan en kijken of alle aansluitingen goed gezekerd zijn en weg zijn wij (uiteindelijk).