26-08   02-08   20-06   23-05   02-2010   20-11   29-08   04-08   16-06   14-05   23-04   02-03   01-2009   07-12   24-08   06-08   05-2008  

Werken aan de boot?

Den Bosch 22-05-08, We hebben onze beide banen opgezegd, om lekker te genieten van het vrije bestaan. Maaaaar voordat het zover is moeten er nog allerlei zaken geregeld worden. Ach, het houdt ons van de straat. Veel vrienden en kennissen komen langs om het kijken hoe onze werkzaamheden vorderen ( of niet) en dat zien wij natuurlijk als een blije onderbreking van ons werk. Hé, we hoefden toch niet meer te werken? Nog even en dan………vertrekken!

Het begint wel te kriebelen. En als het te lang kriebelt, kan het gaan ontsteken; volgens de wijsgeer Aertesiphapus.

IEDEREEN BEDANKT VOOR DE HULP!

 

Receptie Provincie Noord Brabant

Den Bosch 27-05-08. De vertrekdatum komt steeds dichterbij. Zilver is helemaal opgeruimd en klaar voor de receptie van Marianne’s werk. Als een slavendrijver jaagt Marianne de poetsdoek en Paul door de boot. De Vikinghaven in Den Bosch heeft haar clubhuis beschikbaar gesteld voor dit besloten feestje, waarvoor bedankt bestuur, Ine en Fred. Veel collega’s komen langs om een kijkje te nemen in ons huisje waar we de komende tijd gaan leven. Iedereen is enthousiast en verrast door de ruimte. Onder het genot van een borrel en een hapje wordt een afscheidslied gezongen (geen valse noot te ontdekken) en Marianne krijgt eindelijk (na 4 jaar wachten) haar ‘vriendenboek’. Paul brengt bijna de hele receptie onderdeks door om de ambtelijke landrotten een en ander te vertellen over Zilver.


Allemaal bedankt!


Boot uit het water deel één

Den Bosch 30-05-08. Bedankt Neptunes (Ageeth, Jos en Jos) dat we gebruik mochten maken van STERKE SPIER, die ons bootje als een veertje uit het water heeft getild, waarna wij op ons gemak het onderwaterschip konden schoonspuiten. Eenmaal de klus geklaard zagen we enkele kleine osmoseplekjes die we later in de week nog moeten behandelen. De boot gaat weer teug in het water en we drinken er - onder het genot van een warme zwoele avond - een gekoeld biertje op. Sorry Jos, dat het geen Heineken was.


Boot uit het water deel twee,

Den Bosch 02-06-08. Zilver gaat voor de tweede keer uit het water bij jachtwerf Voets om de lichte osmoseplekjes te behandelen. We varen er naar toe en krijgen de instructie dat we bakboord aan moeten houden om bij de lift te komen. Al snel voelen we dat we vast lopen in een bad van modder en slijk, je weet wel waar de jetset geld voor uitgeeft in dure kuuroorden. Paul drukt de gashendel naar beneden en Zilver masseert haar kieltje door de blubber. Eén keer draaien we om de as en uiteindelijk liggen we onder de lift (maximaal 20 ton). De rest is een peulenschilletje. Gracieus worden we uit het water getild en op onze kiel gezet. Naast ons ligt een meerkoetje rustig zijn eitjes uit te broeden en stoort zich helemaal niet aan ons Mooi hé, respect man. De osmose valt reuze mee: het zijn voornamelijk blaasjes tussen de coating en niet in het polyester (de kenners weten wel wat we bedoelen, voor de niet-kenners is dit zinloze informatie).


We gaan stevig aan de slag. De nieuwe gever van het log wordt geplaatst. Nu kunnen we na 8 jaar weer eens zien hoe hard we door het water varen: lekker boeiend! Daarna smeren we anti-fouling op het onderwaterschip, zodat de mossels, pokken en andere parasieten zich niet kunnen hechten aan ons huisje. We gaan al niet zo hard en met een baard van dat gespuis komen we helemaal niet meer voorruit. Maar dat maakt eigenlijk ook helemaal niets uit want we hebben ALLE TIJD, YES!

En we willen ook Jachtwerf Voets bedanken, voor de gezellige tijd die we op de kant hebben door gebracht, een aanrader voor iedereen.

Den Bosch 06-06-2008. Afgelopen week zijn bemiddelaars komen kijken voor de verhuur van ons huis. Dus het huis en de garage worden helemaal op orde gebracht (waar komt al die troep toch altijd vandaan?).