20-07   06-2013   8-09   20-07   20-06   05-2012   21-09   13-09   25-08   23-07   19-06   05-2011  

En nu als de wiedeweerga richting Turkije 23-6-2013


Aiaiaiaiai......deze update van onze website heeft lang op zich laten wachten! (Nůg langer dan normaal)! Maar dan wel met een reden: we hadden namelijk een ongenode en ongewenste gast aan boord. Nee, het was geen rat of muis of andere ongedierte. Het was een Murphy. En Murphy heeft ervoor gezorgd dat er van alles en nog wat kapot ging aan de boot en we 3 keer naar Volos moesten terugvaren voor onderdelen en reparaties. En dat we uiteindelijk pas enkele uren voordat onze meer dan genode en welkome gasten Paula en Gijs uit Curacao in Cesme (Turkije) aankwamen. Pfffft, alles opgelost en klaar voor de pret!

Bijgaand dus eindelijk weer wat foto's om te bekijken. De eerste van onze reis met de Witte Haai van Nederland via VenetiŽ en dan met de Zilver op reis in Griekenland en Turkije.

We beloven beterschap: de volgende update zullen we wat sneller op de site zetten!

VENETIň

VenetiŽ is prachtig! We staan met de Witte Haai op een speciale camper parkeerplaats (€37 voor anderhalve dag is toch helemaal niet verkeerd!) en we wandelen zo het centrum in. Nu staat VenetiŽ bekend om het vele water, maar dat het allemaal van boven zou komen..........: we krijgen de ene stortbui na de andere over ons heen. Marianne zoekt haar heil in het Peggy Guggenheim museum, want daar is het tenminste droog. En mooi! Maar dat is VenetiŽ ook: we hebben genoten van water, bootjes, bruggen, pleinen, zingende punteraars en een bonte verzameling parapluus!

ERGENS IN GRIEKENLAND

Aankomst in ons vertrouwde Griekenland: dat moet gevierd worden met een Ouzo!!


VOLOS

Het Grieks Orthodoxe Pasen valt enkele weken later dan het Rooms-Katholieke. En zoals wij ons met de Kerst massaal op de kalkoen storten, is het hier lamsvlees wat de klok slaat. We aanschouwen eigen ogen hoe bij de EuroSpar hele geslachte lammetjes over de toonbank gaan en over de schouder worden meegenomen naar de kassa. Wij houden het bij een lamspoot voor onze internationale Paas-BBQ. Brits, Nieuw-Zeelands, Frans, Slowaaks, Grieks en Nederlands: we schuiven allemaal aan bij de perfect malse lamspoot, mmmm! En ja, het is laat geworden!

 


VOLOS

Bassie (links), die helemaal gek is op Jantje. En op schoenen (rechts). Oh wee als je je schoenen buiten laat staan: ze zijn weg of kapot of beide. Paul heeft op ťťn schoen de hele werf moeten afstruinen, op zoek naar het tweede exemplaar. Bassie keek met onschuldige ogen toe. Nee Bassie, wie de schoen past trekt hem aan, maar eet hem niet op!

VOLOS

Jaaaah, ze zijn er nog: in het bos naast de werf stikt het van de Hoppen. De hele dag hoor je ze roepen: "hophophop hophophop". Tja, de foto is niet erg scherp, maar ze zijn nu eenmaal een beetje schuw. (Zoek maar een beter exemplaar op het internet, dan zie je hoe mooi en bijzonder ze zijn).

Wie er ook nog was: de geitengiller (de tegenhanger van de paardenfluisteraar). Zoooo, wat kan die man gillen tegen z'n geiten! We hebben onze Griekse vriend gevraagd te vertalen wat ie zoal gilt: "Niet de weg op", "kom hier", "aan de kant blijven", "hier blijven" en dat alles is vanaf een kilometer of 3 te horen. Zouden z'n geitjes ook kunnen apporteren? Of voor een flinke kluif opzitten en pootjes geven?

SKIATHOS

Noodprocedure bij brand:

1. baan een weg door het struikgewas;

2. hak de bomen om;

3. maai het gras;

4. koop een nieuwe accu;

5. zet een motor in de auto;

6. vul de tank met water

7. en uitrukken maaaaaaar!

Of misschien toch maar even Apeldoorn bellen.


ALONISSOS


Bootje, bootje, bootje, BOOOOT. Wat een kolos ligt in het kleine haventje!

Maffe foto is dit geworden (nee, we hebben 'm niet gefotoshoppped).

PANAYIA

Een onbewoond eilandje in de Sporaden: heerlijk weer voor anker in een stil baaitje! De bijboot is nog steeds Jantje's grote vriend!


LEMNOS

King of the Hill!

Het stadje Mirina is ťťn van onze favouriete plekken. Niet alleen omdat het een gezellig stadje is met ontzettend aardige en vrolijke mensen, maar ook omdat we er heerlijk met Jantje kunnen lopen in een gebied waar de reeŽn vrijuit rondrennen. Owee als Jantje ze ziet: dan gaat ze er als een speer achteraan! We vragen ons wel af wat ze zou doen als ze oog in oog komt te staan: zo'n ree is natuurlijk wel een tikje grote dan onze Jan.


LEMNOS

Moet je kijken wat een prachtig rustig baatje. Jahaaah, tot een uurtje of 7 's avonds. Toen brak de hel los: onze buurboot zou eigenlijk een borrel bij ons komen drinken, maar zag er vanaf toen het windkracht 8 begon te waaien. Hm, wij hebben die borrel gewoon genomen hoor, hoewel we moeite moesten doen dat ie niet uit ons glas waaide!LESBOS

Etenstijd, jaaaaaaaaah, brokjesssssssss! Njammnjaaammmmsmmmmaaaksmaksmakslobberrrrsmaksmak!

Die katten negeer ik gewoon, die zoeken het zelf maar uit. Van mij krijgen ze niks. Helemaal niks. Niks noppa nada niks. Echt niet! Maar ze mogen gerust toekijken, ze kijken het toch niet uit mijn bakje hahahahaaah!


Jeetje Jantje, wat asociaal! Zo hebben we jou niet opgevoed! Wacht maar, we hebben nog wat brokjes over. Poespoespoespoes, kom maar. Ja, zie je wel, ze vinden hondenbrokjes ook niet te versmaden. Oei, ze beginnen te kwispelen. Hopelijk gaan ze straks niet blaffen!

LESBOS

Need we say more?!

Nou, misschien dat we in goed gezelschap heerlijk zitten te eten terwijl de zon zo prachtig ondergaat.

IONOUSSA

Een prachtig klein eilandje: 200 inwoners in de winter, 2000 in de zomer. Hela, wacht eens even............

IONOUSSA

........ja dat dachten we al: 201 inwoners in de winter, 2001 in de zomer.

One day I fly away.......

TURKIJE, CESME

Hoeraaaah, de Zilver is in Turkije aangeland! We worden verwelkomd door prachtig gezang vanuit de minaret. Jantje deelt onze smaak niet en drukt haar staart tussen de achterpoten: ze houdt meer van de Buena Vista Social Club.

We zijn nťt op tijd voordat Paula en Gijs arriveren. Hier moeten we ons inklaren in Turkije. Wat moet je daar zoal voor doen: van havenpolitie naar douane lopen. Van douane naar havenmeester lopen. Van havenmeester naar havenpolitie lopen. Van havenpolitie naar gezondheidscentrum lopen. Van gezondheidscentrum naar havenmeester lopen. Van havenmeester naar havenpolitie lopen. En dan hebben we het nog niet over de diverse kantoortjes bij de havenpolitie gehad! We weten zelfs het Turkse woord ervoor: fankasjŻhnaardemŻr! Totale procedure duurt ongeveer 2 uur en 6 kilometer en kost bij elkaar aan stempels, formulieren, visa, transitlog en nog meer stempels omgerekend €115. Nu mogen we wel 3 maanden in Turkije rondvaren. Bovendien is iedereen ontzettend aardig en we vinden het eigenlijk niet zo erg om te doen: zo kunnen we meteen onze eerste aarzelende Turkse woorden oefenen.

We liggen hier wel in de duurste haven ooit: omgerekend €75 voor 1 nacht! Daar heb je wel een prachtige toiletgroep met stortdouches voor en daar maken we dan ook maar meteen flink gebruik van!

SAMOS

Volgens eeuwenoude Griekse traditie worden onze gasten in de mast gehesen. Gijs wordt vrijwillig aangewezen omdat hij op school Grieks heeft gehad. Omdat hij zich daarboven wat verveelt, maakt hij meteen onze windset in orde. Ondertussen pakken wij beneden vrolijk een borrel.

SAMOS

Natuurlijk wordt er regelmatig vis gegeten. Ook door vis.


SAMOS

We wandelen wat af met zijn allen: eerst naar de aquaduct tunnel, dan komen we langs een leuk theatertje en als klap op de vuurpijl komen we boven op de berg bij een mooi kerkje uit. Maar wat schetst onze verbazing: achter het kerkje is een diepe grot. En als je daar inloopt, kom je een ondergronds kerkje tegen. In WOII schijnen zo'n 2000 mensen in deze grot te hebben vertoefd, niet te geloven!

   

TURKIJE, BODRUM

In Turkije drinkt iedereen thee en dat wordt in gezellige glaasjes (type borrelglas) geschonken. Je ziet ook overal jongetjes met zilveren dienblaadjes met thee lopen; da's de thuisbezorgservice denken we.

En wat moeten we zeggen over de foto rechts, op de afscheidsavond van Paula en Gijs op het terras bij Polat. We hebben tranen met tuiten gelachen. Het werd zelfs zo erg dat Polat aan andere gasten zijn excuses moest aanbieden omdat hij spontaan weer in de lach schoot. Het was dan weliswaar een afscheid, maar we zijn tenminste gierend van de lach tenonder gegaan!

                VOOR                           NA


KALYMNOS


Als we bij de visboer lekkere verse vis kopen, verrast hij ons met een cadeau van 2 octopussen! "It's a present for you". Woow, wat superaardig en woow, dat lusten we wel! We zoeken op het internet een lekker recept uit en eten vervolgens de lekkerste octopus OOIT!