20-07   06-2013   8-09   20-07   20-06   05-2012   21-09   13-09   25-08   23-07   19-06   05-2011  

Seizoen 2012 is begonnen


Na toch weer meer geregel dan we hadden verwacht, kruipen we achter het stuur van ons campbusje, genaamd de Witte Haai. We gaan eerst vrienden opzoeken in Frankrijk en vandaaruit zakken we langzaam schuin naar beneden naar de Zilver. We hebben het leuk gehad in Den Nederlanden, maar het wordt weer eens tijd om onze horizon te verbreden. Effe moedertje omhelzen en hartelijk bedanken voor haar gastvrijheid en starten maar die motor.

We hebben er zin in!

Oh ja, eerst naar de Praxis, stoppertje halen voor de gootsteen. Meten (is lastig met een rolmaat in een rond afvoertje), naar binnen, zoeken, betalen, naar camper om te passen: past niet, weer terug naar binnen, wachten bij de ruilbalie, nieuw stoppertje halen, terug naar de rij bij de kassa, passen in de auto en.... missie geslaagd! Duurde slechts een stief halfuurtje.

We hebben er zin in!

Dan naar de bank, ff een wat groter bedrag contant pinnen. Tik, tak, weer een tijdje verstreken, maar dan komt Marianne met volle zakken aangelopen: nieuwe medewerker, andere medewerker in gesprek, daglimiet te laag, niet gemachtigd om limiet te veranderen van onze rekening(?!), 2x in de wachtrij voor de automaat, net aan de beurt, automaat kapot. Dat ging ook erg makkelijk, duurde slechts drie kwartier.

We hebben er zin in!

Daarna naar de bazaar, glaswerk was gesneuveld, dan nog even een nieuwe gasfles en een 'camperplekken' boek, dan naar de Lidl boodschappen inslaan, dan naar de watersportzaak voor iets wat ze NIET hebben. ......Yes, we hebben er zin in!

Heeeeeeerlijk zo'n vakantie,  WE ZIJN ALLEEN AL DOODMOE. Grapje jongens.

We zijn nu toch in Heusden dus hier maar een lekkere spaghetti van ons Marianneke, als laatste afhandeling 2 zakelijke brieven posten en hh, we kunnen richting Parijs. Bij Gent eraf voor onze eerste overnachting: leuke plek voor een stuk of 10 campers, met een park erbij voor onze Jan. Gewelli!

Rond 1 uur kruipen we in onze hoogslaper die voor zeker 2 weken ons nieuwe nestje wordt. We vallen vermoeid in slaap.

Jazeker, we hebben er zin in! We zijn onderweg naar morgen!27 mei 2012, inmiddels hebben we onze vrienden opgezocht in midden Frankrijk. Ze wonen beiden in een prachtige omgeving: rustiek en landelijk. Jammer dat de kraan daarboven volle bak is opengedraaid: regen, regen en nog eens regen. Ons Haaitje slaat zich er prima door. Jantje vermaakt zich prima, zij kijkt naar buiten en vindt alles wat beweegt leuk en Marianne snort lekker achter het stuur en geniet van de zonnestralen die haar door het autoraam opwarmen. We rijden binnendoor richting onze vrienden Anja en Hans in de camper Fiddle on Wheels om onze reis voor een gedeelte samen op te rijden. Het waait stevig en ons transietje trekt zenuwachtig aan zijn stuur. Met rode knuistjes lossen we elkaar af en rijden niet al te hard richting het zuiden.


We hebben afgesproken in Chateau Arnoix op de grote parkeerplaats, met alle voorzieningen zoals schoon water en zwart en grijs water afvoer. 's-Avonds eten we gezamenlijk in de Fiddle en praten over de afgelopen dagen en waar we naar toe gaan.

De reisplannen zijn veranderd: i.p.v. over het land te gaan, besluiten we toch via de ferry van Ancona naar Igoumenitsa te gaan. Je kan na 1 mei een dekplaats krijgen met je camper waar je ook in mag overnachten.


1 Mei arriveren we in Pisa en dat is dan toch een mooi moment om de toren van Pisa eens te gaan bekijken. Eerst een overnachting op een parkeerplaats langs de zee in Marine di Pisa. Eigenlijk kost het 8 euri voor een overnachting, maar het is nog te vroeg in het seizoen, denken we: niemand is komt opdagen om te cashen. De volgende middag rijden we richting de toren. Volgens de geleerden (de Campinggids de l'Europe) naar een mooi P-plaatsje voor een overnachting. Aangekomen is er een dubbeldecks Parking gebouwd met een groot bord: 2 meter doorrijhoogte. Dat gaan we maar niet proberen met 2,80m. Gewoon een parkeerplaatsje zoeken.

Wauauauaw, wat is die toren scheef, echt indrukwekkend! Zeker de moeite waard om de stad en de toren te bezoeken.


3 Mei, rijden we binnen door richting Ancona. De wekker wordt gezet want we willen om 10 uur aanrijden. Via de ss76 rijden we tegen de middag door PORTICO di ROMAGNA en stoppen op een parkeerplaatsje voor de overnachting, vlakbij de bakker en de slager. Lekker makkelijk en een super mooi plaatsje. Morgen kijken hoe we de tickets moeten regelen voor de ferry.

8 mei, aankomst in Volos, Zilver staat er nog goed bij, met veel zand/stof op haar kruin. De Sahara heeft zich als een wandelende duin naar de Zilver verplaatst. Schoonmaken en dan varen! We hebben er zin in!


18 mei, Onze Zilver gaat aanstaande maandag te water, iets later dan we zelf in de planning hadden. De laatste paar dagen blies de stront van de bergen met de geiten er achteraan, dus we moesten wachten op rustiger weer.

Alles is weer in gereedheid gebracht en de Witte Haai op 4 wielen mag hier op de werf blijven wachten tot we terugkomen van onze nieuwe avonturen.