23-9-2015   21-07-2015   20-05-2015   Campertje bouwen  

Reizen in een land met zorgen. De Grieken praten altijd al vaak over politiek, maar nu voelen we dat het anders is. De mensen die we op straat spreken weten niet wat het beste is: blijven we in de Euro of niet, that's the question. De toeristen in Nederland worden een beetje bang gemaakt: zorg dat je genoeg cash geld bij je hebt, pas op voor beroving, etc. Maar tot nu toe hebben wij nog steeds te maken met supervriendelijke mensen die ons altijd willen helpen en we hebben nog nooit in de rij hoeven te staan bij een pinautomaat. In de stad staan er elke dag rijen mensen die hun 60 Euro per dag komen pinnen, maar in de dorpen kan je gewoon terecht. We hebben medelijden met de Grieken die in het buitenland in een kwaad daglicht worden gezet, terwijl 'de gewone man' er de dupe van wordt. Genoeg daarover.


Onze tocht dit jaar zal zich hoogstwaarschijnlijk rond het eiland Evia afspelen, waar we zeker een groot aantal kaaitjes en ankerplaatsen nog niet kennen. We krijgen dit jaar best wat aanloop van vrienden en familie en voor hen is het makkelijk en goedkoper om op Athene te vliegen. Tel daarbij op dat bij de oostelijke en zuidelijke eilanden het bootvluchtelingenprobleem nog speelt en dat we zin hebben om eens stevig te luieren en je begrijpt waarom.

Dus SORRY luitjes, dit jaar zijn we wat summier met het schrijven op de onze site, die we wel zullen proberen op te leuken met mooie en aardige vakantiekiekjes.


Voor diegenen die nog op vakantie gaan: we wensen jullie een heeeerlijke tijd. Wij genieten er in ieder geval met volle (soms tsipouro of ouzo-)teugen van.


Oja, onze koelkast is kapot en vanwege de situatie hier in Griekenland kunnen we geen nieuwe uit Athene laten aanrukken, maar gelukkig arriveren volgende week onze vrienden uit Nederland, die een nieuwe unit meenemen, zodat we weer een heerlijk koel/ijskoud biertje kunnen drinken. We hebben nu een tempexbox die we iedere keer vullen met 4 flessen diepgevroren waterflessen, die je hier meestal kan kopen in de vele kiosken. Het is wat kleiner dan we gewend zijn, maar het werkt prima en valt in het niet in vergelijking met de Griekse problemen.
KRITHARIA

We worden uitgenodigd te gaan eten bij de familie van onze vriend Triadafilos. Jantje mag mee en heeft dikke pret met hun drie honden en het piepjonge ondeugende katje. Geweldige mensen met de kenmerkende Griekse gastvrijheid!

KRITHARIA

Ze wonen in een prachtig huis met uitzicht op zee en dit uitzicht hebben ook hun 7 appartementjes die er tiptop uitzien. Mocht je dus ooit een mooi vakantieplekkie zoeken bij superaardige Grieken, kijk dan op: www.aigliapartments.gr!


VOLOS, PEFKAION

De Zilver ligt weer in het water jieeeehaaaah!

TRIKERI-ISLAND

Daar zijn ze weer: de gezellige gekleurde vissersbootjes en vanallesennogwataanboord.


SKIATHOS

Sinds wanneer kan een vliegtuig op een giek landen?

SKIATHOS

Regen? Ja, regen!


VOLOS

Volos by night, vanuit de Zilver met op de achtergrong de prachtige berg Pilion.

TRIKERI-ISLAND

Daar komt de vuilnisman, tingelingeting...

TRIKERI-ISLAND

Het veulentje rent er verontwaardigd achteraan: wacht op mij...! Laat mij nou ook een kliko sjouwen!


MARMERGROEVE

Dit is een verborgen baaitje vlak bij Platania.

Niet verder vertellen svp!

OREOI

Broer Hans is inmiddels gearriveerd met vriendin Ankie en haar dochter Alex. In Oreoi treffen we onverwacht onze vrienden van de Windswept en onze Engelse vrienden Brian en Sue.

Dat vraagt om een feestje!!


OREOI

Het wordt natuurlijk een BBQ, waarbij alle lokale zwerfhonden een botje mee komen eten en waarbij we eigenlijk niet hoeven te vermelden dat het een latertje werd.

LIMNI

Hm, vreemde eenden in de bijt?

LIMNI

Dit is ons privézwembad: we hebben de beste plek aan de kaai! Vanaf de boot springen we zo in zee.

LIMNI

Hier kan je het zien vanaf een kapelletje boven op de berg. Zo kunnen we ook de kanoërs aanmoedigen. Hoewel, dat gebeurt al door de instructeur vanaf de kant. NB: ongeveer 50% van de meisjes heet Maria. Of hij weet het niet meer en noemt ze allemaal maar zo?


LIMNI

Onze nieuwe zonnekap hebben we hier wel nodig!

LIMNI

Zonnsondergang, gekiekt vanaf de Zilver.

Limni is echt een superplek!